Actuele eindtermen
Eigen kaft voor opleiders
Binnen 48 uur verzonden
  • Actuele eindtermen
  • Eigen kaft voor opleiders
  • Binnen 48 uur verzonden

Aflevering e-mails vanuit de opleidersaccount

We hebben de email aflevering onder de loep genomen en verbeteringen aangebracht. Lees hier wat er is veranderd. 

Regelmatig bereiken ons berichten dat cursisten de, door de opleider gestuurde, e-mail met link niet ontvangen. Ook belandt deze e-mail vaak in de spam.

Een reden hiervoor kan zijn dat het spamfilter van de e-mailprovider van de cursist (te) streng is ingesteld. Ook kan het zijn dat, als een opleider grotere aantallen e-mails achter elkaar verstuurt, de afzender (hetveiligheidsboek.nl met als e-mailadres noreply@mijnboek.online) als dubieuze afzender wordt beschouwd.

Eerder hebben we om de aflevering te verbeteren ingesteld dat een opleider e-mails vanuit het eigen e-mailadres kan versturen. Voordeel hierbij is dat de e-mailprovider van de cursist, het afzendadres van de opleider kan herkennen en daarom de e-mail makkelijker zal toelaten.

Voor een aantal van onze klanten was hiermee het probleem grotendeels opgelost. Maar voor een ander deel bleven de afleveringsproblemen toch bestaan. We hebben daarom een extern bureau ingehuurd om te bezien of zij nog verbeteringen konden aanbrengen in het afleveren van de e-mails. En dat is gelukt!

De testen gaven een prima resultaat en we hebben de verbeteringen inmiddels doorgevoerd voor al onze klanten. 

Wat betekent dit concreet?
Alles blijft hetzelfde als je er niet voor had gekozen om e-mails via het eigen e-mailadres te versturen maar via het e-mailadres van hetveiligheidsboek.nl : noreply@mijnboek.online. Het enige (wat we hopen) is dat je merkt dat er minder berichten komen van cursisten dat ze de e-mail niet hebben ontvangen.

Als je er wel voor had gekozen om e-mails via het eigen e-mailadres te versturen, kun je dit gewoon blijven doen. Maar je zou ook kunnen proberen om de koppeling uit te schakelen en hierna te testen of het afleveren verbetert. De e-mails worden dan via het e-mailadres van hetveiligheidsboek.nl (noreply@mijnboek.online) verstuurd.Uiteraard kun je de koppeling met eigen e-mailadres altijd weer terug inschakelen!

We zullen er nooit voor kunnen zorgen dat afleverproblemen 100% worden opgelost aangezien we niet weten hoe (streng) de ontvangende partij de spamfilters heeft ingesteld. Maar we denken dat we met hulp van het externe bureau toch weer een verbeterslag hebben gemaakt.

Voor scholen en/of grote bedrijven is het beter om een (LTI-)koppeling in te stellen met het LMS (bijvoorbeeld Moodle, Blackboard of Leerplein) van de school of het bedrijf. Cursisten loggen dan in de school- of bedrijfsomgeving in en kunnen van daaruit starten met onze e-learning!

De voortgang van de cursist wordt via de koppeling doorgegeven aan het LMS en de cursist ontvangt geen e-mail met link meer.

Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.