Actuele eindtermen
Eigen kaft voor opleiders
Binnen 48 uur verzonden
  • Actuele eindtermen
  • Eigen kaft voor opleiders
  • Binnen 48 uur verzonden

Vijf jaar Beau bij hetveiligheidsboek.nl

Beau Willemse startte 5 jaar geleden bij hetveiligheidsboek.nl. Sindsdien is er heel wat gebeurd. Wat is er precies veranderd? En wat bleef er altijd hetzelfde? Een terugblik met Beau.

Wat weet je nog van je eerste werkdag?

Mijn eerste werkdagen bij hetveiligheidsboek.nl stonden in het teken van ‘handen uit de mouwen’. Vrij letterlijk! Ik hing uren boven de lijmmachine om zowel de standaard als gepersonaliseerde boeken in te hangen. Eerst haalde ik de halffabricaten op aan de andere kant van de stad, daarna werden ze stuk voor stuk van een kaft voorzien en vervolgens ingepakt en afgeleverd bij PostNL. Elk pakket woog zo’n 25 kilo, dus veilig tillen had ik al snel onder de knie. 

Inmiddels gaat het heel anders en wordt dit werk uitbesteed aan een productiecentrum, maar in het begin deden we alles zelf. En dat is tekenend voor ons familiebedrijf - we zijn allemaal niet vies van handen uit de mouwen steken. Sterker nog: dat harde werken heeft ervoor gezorgd dat we inmiddels flink gegroeid zijn. Nu ben ik productiemanager en zijn mijn verantwoordelijkheden anders. Het is echter belangrijk om nooit te vergeten waar je vandaan komt of waar je bent begonnen.Beau 5 jaar terug en nu!

En wat is dan jouw leukste moment tot nu toe?

Dat zijn er zoveel! Lastig om daar maar één moment van op te noemen. Maar als ik ergens ontzettend enthousiast van word, dan is het wel de groei die we momenteel doormaken. Het feit dat ons familiebedrijf steeds verder uitbreidt met nieuwe collega’s, brengt een nieuwe dynamiek met zich mee. Afgelopen jaar sloten zowel Marjolijn (redacteur) en Amy (marketeer) zich bij ons aan en daarnaast zijn we nog op zoek naar een nieuwe relatiemanager. Al die verschillende expertises geven natuurlijk ook andere uitdagingen - zoals efficiënter werken of het behouden van een fijne werkomgeving voor het hele team. Daar zetten we dan ook vol op in. 

Naast dat er meer mensen bij komen, zijn we ook druk bezig met onze productontwikkeling. We houden onze titels up to date met de laatste richtlijnen, we boren nieuwe markten aan en we ontwikkelen door met onze e-learnings. Het voelt soms echt alsof we aan het pionieren zijn. Ik ben dan ook apetrots dat we als team de groei van ons bedrijf bijbenen, samen nadenken over de toekomst van onze uitgeverij en de branche én tegelijkertijd een moderne bedrijfsvoering hanteren. 

Wat hoop je voor de toekomst?

Ik hoop natuurlijk dat de lijn zich doorzet. De positiviteit en dynamiek van een groeiend bedrijf is enorm tof. Als uitgeverij moeten we natuurlijk ook mee blijven gaan met de markt. Wat speelt er daar? Hoe kunnen we met technologie onze klanten nog beter voorzien in hun behoeften? 

Een toekomstbeeld met nog meer automatisering of misschien het gebruik van robots in VCA of BHV sluiten we niet uit, maar dat is natuurlijk wel koffiedik kijken. Wat we wel weten is dat de wereldbevolking maar blijft groeien en dat mensen meer en meer op elkaars lip komen te zitten. Ook op de werkvloer. Daarom zijn we ervan overtuigd dat de kennis van veiligheid en gezondheid in de toekomst niet alleen belangrijk blijft, maar mogelijk zelfs nog crucialer wordt. Ons vakgebied is met andere woorden springlevend. Ik ben nu al benieuwd hoe de komende vijf jaar er uit zullen zien!

Last but not least: hoe wordt jouw jubileum gevierd?

Haha, dat is iets wat de afgelopen vijf jaar niet is veranderd en wat waarschijnlijk ook in de toekomst zo zal blijven. Alle mijlpalen worden in ons bedrijf gevierd met eten. Veel en lekker eten. En daar heb ik nu al zin in!